RC34 from Zooco Estudio in Santander

The Project was set in an existing dwelling located in a residential area of el Sardinero, an exclusive neighbourhood with magnificent views of the Cantabric Sea.

Originally the house had an outdated plan. The access hall had no natural light nor air and the access to the different rooms was handled by a long corridor.

From this starting point, the brief was to give the dwelling an open and airy feel, connecting with the exterior to exploit the views of the location.

To get to the finished result, Zooco Estudio had to uncover the concrete structure and redesign new elements that worked independently from the concrete core.

The coordinating cluster and main element of the project is the central wood rack piece of furniture that sets the different uses of the house. This volume integrates the access to the private area, bedroom, dressing room and bathroom, separating the day area, living area and dining room- and hosting a wine cellar, a desk and extra storage.

The new open spaces provide a sense of continuity between rooms and to the exterior, thanks to the big windows and porches.

The concrete’s rough finish and the wood’s warmth is a combination that generates a harmonic tension in the interior.

For more information check zooco.es

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!