A Place Where Dreams Begin

Because of a growing family, an extra room was needed in order to satisfy the living demands in this apartment in Guangdong, China. 

To achieve this, the design firm, JINGU PHOENIX SPACE PLANNING ORGANIZATION, turned the original one bedroom layout into two bedrooms and one bathroom.

Since the apartment accommodates life, dreams and family memories, the client hoped to transform it into an ideal home. The designers renovated the space based on its original simplistic and austere tone, and at the same time incorporated the client’s collections into it.

They added white archaized and textured paint onto interior surfaces, and then polished it. The white finish enriches textures of the space, brightens the living room which used to have a lack of daylight, and now promotes interplay of light and shadows.

The left area inside the entrance is the dining room, which needs to borrow light from the kitchen. 

The designers extended the kitchen outwards to the garden, and endowed it with a ceiling composed of an aluminium alloy frame and ultra white translucent glass, a white kitchen cabinet, and walls clad in white microcrystal tiles, so that more natural light can be brought into the kitchen and dining room.

Through the area of the kitchen where daylight shines in, the occupants are able to see the garden. This modest space has indeed become A Place Where Dreams Begin for this growing family.

Project credits:

Project name: A Place Where Dreams Begin

Location: XingGuang HuaTing, Shantou, Guangdong, China

Area: interior (about 150 m2)+ garden (about 160 m2)

Completion date: November 20, 2019

Design firm: JINGU PHOENIX SPACE PLANNING ORGANIZATION(WWW.JINGFH.COM)

Chief designer: Ye Hui

Design team: Chen Xuexian, Zeng Dongxu

Decoration team: Feng Qi Wu Tong

Construction firm: Wan You Yin Li

Photographer: Ouyang Yun

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!