Fresh & Green

Taking brick as a key driver for this scheme, Sanya Polescuk Architects has designed an extension and remodelled a large Italianate semi-detached villa in North London. The project was recently shortlisted by NLA for their ‘Don’t Move, Improve’ Award.

Central to the remodel was creating a more flexible space and providing dedicated storage to accommodate an extended family. Storage rooms within the corners of the flat’s layout now host services. This leaves the main spaces open-plan – subtle yet contrasting treatments to the ceilings, floors and walls differentiate the spaces

The architect created a study-cum-bedroom accessed off the kitchen, which can be separated off via sliding doors hidden within wall-pockets. A built-in bed can be folded down from custom joinery within the wall.

During construction, a brick barrel vault was revealed within the entrance hall. This has been cleaned and lime-washed.

The new extension has been finished in a lighter brick that that of the existing house with 10 per cent finished with over burnt green-glazed brick. Slim clerestory windows sit just beneath the brick ceiling.

A wildflower green roof sits above the new extension, creating a connection between the house and garden.

Photography by Emanuelis Stasaitis 

For more information check polescukarchitects.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!