KT House

Located in São Carlos, Brazil, this house was designed for a young couple and their children, the project’s premise was to open up and bring as much natural light and sense of space into the property.

The unconventional shape of the building land plus the required six-meter strip retreat along to the street guided the project implementation.

The house was designed from clear volumes, natural materials, seeking cross ventilation, natural lighting and a delicate fit into the building site.

The house develops around a central courtyard connecting the three well-defined wings: service, social and intimate, which all open completely to the central courtyard, allowing the house to be fully connected.

Wooden brises and glass panels allow optional isolation and privacy when desired.

The six-meter strip retreat works as an extension of the central courtyard, following the same concept that led the entire project, granting visual connection to the whole design, whilst keeping the resident’s privacy by the subtle use of dense vegetation and ground elevation.

Photography by Favaro Junior

Architecture & Design by lb+mr

Lead architect: Mila Ricetti

Design Team: Daniele Giacomeli, EloisaZaccarelli , Fernada S. Moura, Analee Sasso, Beatriz Mega, Corina Munte

Engeneering: Capaz Construtora

Structural engineer: Ana Cristina Fernandez

Landscaping: Thuttiverde Paisagismo 

Lighting : Jabu Engenharia Elétrica

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!