Framescape

ephemeral furnitecture

Partizan Architecture designed an installation made of scaffolding elements for a festival in Budaörs, Hungary, located in the hundred years old Zichy Major.

The structure created an artificial topography that supported the functional requirements of programs with various scale and content. The intervention enabled versatile appropriations, through which it adapted to the different events of the festival.

While the programs during the festival were to change day-by-day, the installation to be built was required to remain stable, since daily rearrangements would have been unrealistic.

The main challenge of the design was to create an environment that could support the public gatherings with without physical transformation of the interior elements.

Temporality was another issue to be settled as well: a custom manufactured installation would have been hard to reuse after the end of the festival, not to mention the high production costs.

The use of a standardised scaffolding structure provided the solution: by the application of the modular system, Partizan Architecture designed an artificial ”hillside” with dimensions that made it possible to be inhabitable in undetermined ways.

The “landscape” became an auditorium for the time of the lectures, while during parties the smaller hill turned into a bar. Human activities provided different uses to the structure that remained physically unchanged.

This is how the space simply transformed from an exhibition space into a theatre and then a lecture hall without the implementation of any further applications. The frame elements were hired only for the duration of the festival, so after the end of the events the structure was easily removed and returned to the building industry without producing waste.

Photography by Balázs Danyi, Zoltán Major (Partizan Architecture)

Design by Partizan Architecture

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!