Residence Wulf

In a residential area in the historical town of Bruges in Belgium, we find this beautiful marriage of living and working.  The clients, both doctors employed in a hospital in the vicinity, were dreaming of a new house with room for their medical practice at home. After looking around, they found the ideal location in a lot with originally two parcels including an old house. CAS Architects did the rest.

First of all they gratefully made use of the location: a place, adorned with old oaks and beeches. They add to the creation of perception of the project.

CAS chose an intimate architecture with brick and glass, fitting perfectly in the surroundings. The fact that the client, being very interested in architecture as well as design, shared their view certainly added to the success of this project.

The architects created a clear separation between the medical practice and private house by means of deduplicated walls. Logically, practice and garage are situated at the front, while all rooms for living are oriented towards the garden and the swimming pool alongside the completely opened out back.

The kitchen got a prominent role.  A charming patio with a stamp window that catches the morning sun right on the stove, adds to extra perception just as the integrated covered terrace near the dining area.

The water of the swimming pool, that can be seen from every corner of the house, offers calm as well as beautiful reflections.

The interior as well as the exterior are timeless. The long facing brick Kolumba of Petersen makes the house blend very well in the surroundings. The use of glass and aluminium makes the shell of the house excel in minimalism and easy to maintain.

The applied materials, such as the Ceppo di gre tile that can be found on the terrace and alongside the rear facade together with a lot of wood, ensure that the line between the inside and the outside is negligible.

In the rather closed-looking facade, the visitor is invited by the somewhat hidden window near the waiting room of the practice.

With this project, CAS Architects designed a house that easily will stand the test of time and at the same time making it an ideal combination of living and working.

Photography by Tim Van de Velde

Architecture & Design by CAS Architecten

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!