Shoffice

Shoffice (shed + office) is a garden pavilion containing a small office alongside garden storage space.

Located to the rear of a 1950’s terraced house in St John’s Wood, London, the brief required the Shoffice to be conceived as a sculptural organically object that flowed into the garden space.

The glazed office space nestles into an extruded timber elliptical shell, reminiscent of a wood shaving that unfurls to form a small terrace in the lawn.

The interior is oak lined and fitted out with a cantilevered desk and storage.

Two rooflights – one glazed above the desk with another open to he sky outside the office bring light into the work space.

The project was a close collaboration between Architect, Structural Engineer and Contractor.

Photography by Alan Williams

Architecture & Design by Platform 5 Architects

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!